Mmm tänker ni när ni ser den här bilden.. Vit chokladkaka med varm hallonsås och vaniljglass.. Jaa precis så tänkte jag med och köpte alla ingredienser för att kunna fira Mickes bror som har fördelsedag idag. Vi firade honom med tårta i helgen så tyckte det passade att göra något annat gott. (bilden är lånad från google så hör av dig om bilden tillhör dig)
MEN så hände det som inte fick hända, jag satte ugnen på GRILL, hahaha.. Vimsfia!! Kakan blev ju aldrig klar.. Slutade med en trip till ICA för färdigköpt kladdkaka. Jaja shit happens!!
Här kommer iallafall ett recept för er som vill ha en god kaka och kan med er ugn =)
Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr 150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
Dekoration Florsocker
Varma hallon
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr 150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
Dekoration Florsocker
Varma hallon
Receptet ger ca 16 bitar.
Gör så här
1. TårtaSätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
9. Glasyr
Hacka chokladen.
10. Koka upp grädden.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon och vaniljglass.
Trevlig kväll
KRAM Tessan
Den ser väldigt god ut och det låter gott också.
SvaraRaderaHaha...
Det är ju som med mig det där, att det bli tok.
Kram Stina
Kakan ser ruskigt god ut!
SvaraRaderaHa en skön helg!